Haluaisitko rahasi tekevän hyvää?

  • Tiedätkö, missä rahasi tekevät työtä tällä hetkellä?
  • Vaikuttavatko rahasi juuri siellä missä haluaisit?
  • Edistävätkö rahasi juuri niitä arvoja ja toimintatapoja, joita sinä haluaisit tässä maailmassa nähdä enemmän?
  • Onko sinulla tietoa, mistä löydät sijoitusmahdollisuuksia, jotka edistävät esimerkiksi hyvinvointia Suomessa?

Jos vastaat kieltävästi mihinkään ylläolevista kysymyksistä, edessäsi on haaste.

Jos haluat ottaa haasteen vastaan, tarvitset lisää tietoa nykyisistä sijoituksistasi. Sinun täytyy kysyä itseltäsi, millaista toimintaa haluat rahoillasi tukea. Selvitä samalla, mikä maailmassa on juuri sinun mielestäsi hyvää ja mihin suuntaan haluat yhteiskuntamme ja maailmamme kehittyvän.

Uusia yhteisöllisiä rahoitusratkaisuja

Olen toiminut Pankki 2.0 -aloitteessa ja Ehta osuuskunnassa reilut kolme vuotta. Aloitteen tarkoitus on ollut kehittää eettistä pankkitoimintaa Suomeen. Uutta pankkia emme ole saaneet pystyyn, koska markkinoita ei vielä tunnu löytyvän; suomalaiset ovat liian tyytyväisiä nykyisiin pankkeihinsa. Olemme päättämässä aloitetta ja suuntautumassa niin sanottujen yhteisöllisten rahoitusratkaisujen järjestämiseen, joihin ei pankkia tarvita.

Yhteisöllisiä rahoitusratkaisuja kokeilemalla olemme järjestäneet lainarahoitusta jo parille sellaiselle toimijalle, jotka edistävät hyvinvointia Suomessa. Sijoittajiksi on löytynyt hankkeiden omaa yhteisöä ja sidosryhmiä, sekä myös uusia ihmisiä, jotka haluavat nähdä rahansa vaikuttavan positiivisesti. He haluavat sijoituksensa tukevan yhteiskunnallisesti vaikuttavaa toimintaa Suomessa.

Uusi sijoittajatyyppi on syntynyt

Suomeen on syntymässä uusi sijoittajatyyppi. Kutsun tätä uutta uljasta sijoittajaa vaikuttavuussijoittajaksi.

Vaikuttavuussijoittaja ei välttämättä ole mikään enkelisijoittaja. Vaikuttavuussijoittaja on ihan tavallinen ihminen, jolla ei välttämättä ole miljoonaomaisuutta. Hän ei etsi maksimituottoja ja suuria riskejä, vaan haluaa yksinkertaisesti edistää kestävää taloutta, ihmisten yhdenvertaisuutta ja muuta yhteistä hyvää. Hän tietää, mikä on hänelle itselleen riittävä tuotto ja hän arvostaa sijoituksia, jotka tuottavat kassavirtaa.

Valtiolla ei enää ole varaa rahoittaa kaikkea hyvää. Leikkaukset ja kulukuurit tarjoavat meille kansalaisille ja vaikuttavuussijoittajille mahdollisuuden tulla paikkaamaan tilannetta.

Uusi mahdollisuus tehdä hyvää

Olemme perustaneet porukalla uuden yrityksen, joka tulee keskittymään yhteiskunnallisten yritysten ja muiden yhteiskunnallista missiota toteuttavien toimijoiden rahoituksen järjestämiseen yhteisöllisesti. Uusi yritys on itsekin yhteiskunnallinen yritys, jonka tehtävä ei ole kerätä voittoja omistajille vaan palvella jäseniään. Perustamme yritys on yhtiömuodoltaan osuuskunta, jonka jäsenyyttä tullaan tarjoamaan sekä vaikuttavuussijoittajille että yhteiskunnallisille toimijoille, jotka ovat rahoituksen tarpeessa ja rahoituskelpoisia.

Löytyykö sinusta pieni vaikuttavuussijoittaja? Haluatko kohdistaa osan sijoitusvaroistasi yhteiskunnallisesti merkittävää tehtävää toteuttavien toimijoiden tarjoamiin sijoitusmahdollisuuksiin? Vai edustatko kenties itse toimijaa, joka ratkoo yhteiskuntamme ongelmia ja olisi rahoituksen tarpeessa?

Pysy kuulolla ja liity sähköpostilistalle, niin saat tietää lisää ihan pian!