Haluaisitko rahasi tekevän hyvää?

Haluaisitko rahasi tekevän hyvää?
  • Tiedätkö, missä rahasi tekevät työtä tällä hetkellä?
  • Vaikuttavatko rahasi juuri siellä missä haluaisit?
  • Edistävätkö rahasi juuri niitä arvoja ja toimintatapoja, joita sinä haluaisit tässä maailmassa nähdä enemmän?
  • Onko sinulla tietoa, mistä löydät sijoitusmahdollisuuksia, jotka edistävät esimerkiksi hyvinvointia Suomessa?

Jos vastaat kieltävästi mihinkään ylläolevista kysymyksistä, edessäsi on haaste.

Onko kuluttaminen jokamiehen oikeus?

Onko kuluttaminen jokamiehen oikeus?

Ostaa vai aikuistua – kas siinäpä pulma.

Suomalaisille on syntynyt vahva käsitys siitä, että jokaisella on oikeus ostaa. Jos sinulla on rahaa, voit ostaa mitä haluat riippumatta siitä, tarvitsetko sitä, käytätkö sitä tai saatko siitä iloa. Omia rahojaan saa käyttää juuri kuten haluaa.

Ja jos sinulla ei ole rahaa, niin ei hätää, sen takiahan meillä on luottokortteja, kulutusluottoja ja pikavippejä. Olemme syntyneet shoppaamaan!

Mitä tehdä kun raha ei ole ratkaisu?

Mitä tehdä kun raha ei ole ratkaisu?

Ollaksesi kunnon kansalainen sinulla tulee olla työpaikka. Kunnon työpaikkaa on kuitenkin yhä vaikeampi löytää valmiina. Kunnon yliopistotutkinto ei automaattisesti takaa kunnon työpaikkaa. Kunnon akateemisen koulutuksen saanut ei halua ryhtyä koulutustaan vastaamattomaan työhön.

Jos sinulla on korkeakoulututkinto, sinun pitäisi osata etsiä ja soveltaa tietoa. Käyttää tietojasi ja taitojasi älykkäästi ja tilanteen vaatimalla tavalla. Valmistumisen jälkeen ei enää olla massaluennolla. Sinulla on nyt oma case ja tehtäväsi on ratkaista se.

Velkasäätämisestä säästämiseen

Velkasäätämisestä säästämiseen

Jos Suomessa olisi tv-sarja nimeltään Suurin säästäjä, katsojat voisivat nähdä, miten velkojaan tiputtavat ja säästöjään kasvattavat kilpailijat saisivat aikaiseksi useiden kymmenien prosenttien säästöt palkoistaan. Sitoutuneimmat säästäisivät jopa puolet palkastaan, maksaisivat vippinsä pois ja keräisivät hyvän jemmarahan jo puolessa vuodessa. Samalla katsojat voisivat todistaa heidän elämänlaatunsa parantuneen merkittävästi. 

Mitä Personal Financial Trainer tekee ja kuka sellaista tarvitsee?

Mitä Personal Financial Trainer tekee ja kuka sellaista tarvitsee?

Törmäsin Personal Financial Trainer -nimikkeeseen jo vuonna 2006, kun mietin ensimmäistä kertaa sivutulojen hankkimista ja yrittäjäksi ryhtymistä. Olin aavistuksen skeptinen ja pohdin, että pitääkö henkilökohtaisia talousasioitakin varten olla joku asiantuntija, että eikö niitä muuten itse osaa. Kaltaiselleni rahoitusalan ammattilaiselle tässä oli jotain epäilyttävää. Oliko kyseessä raha-asioita tavallisille ihmisille opettava kouluttaja, valepukuinen sijoitusmyyjä vai kenties rikkaita neuvova verosuunnitteliaj? Tästä piti ottaa selvää.

30 päivän taloushaaste

30 päivän taloushaaste

Oletko koskaan yrittänyt selvittää, kuinka paljon kulutat rahaa erilaisiin menoihin ja ostoksiin? Mietitkö usein, mihin rahasi taas menivät? Haluaisitko oppia säästämään?

Monet ovat onnistuneet aloittamaan uuden elämän omien rahojensa kanssa selvittämällä ensin, mihin eri asioihin rahaa tulee käytettyä. Tätä tietoa keräämällä saat samalla selville sen, mikä oma säästöpotentiaali on. Lisäksi tässä prosessissa voi käydä niin, että löydät jonkun mahtavan tavoitteen, jota kohden sinulla on kunnollinen motivaatio lähteä säästämään. Se voi olla uusi tietokone, huippukamera, unelmiesi matka tai pesämuna omaa asuntoa tai yritystoimintaa varten.

Lue, miksi sinun kannattaa lähteä mukaan 30 päivän taloushaasteeseen ja miten onnistut kickstarttaamaan kevään 2015 omien raha-asioidesi valtiaana.